MEDLEMSRESA 2019

OBS !! Ett fåtal platser kvar - anmäl dig till Sven Hagman 070-6273228

 Årets medlemsresa går till Motala Kommun

Vi kommer att besöka Borens IK, Industrimuseet,  Lalandia projektet, Vättern Rundan och Brunnby Musteri.

Årets medlemsresa blir onsdagen den 4 september och ställs till den vackra sommar- och gamla industristaden Motala.

Avresa sker som vanligt från Idrottsmuseet i Vidingsjö kl 8.00 och vårt första stopp blir på Borens IK:s vackert belägna idrottsplats med dess nybyggda anläggning. Här börjar vi med morgonfika och får sedan information om  en modern idrottsklubbs verksamhet och framtidsplaner och avslutar med en rundvandring på idrottsplatsen och dess lokaler.

Därefter åker vi över Göta Kanal vid Borenshult och landar på Industrimuseet där vi kommer att guidas runt och  få se mängder av historiska föremål från tiden Göta kanal byggdes och fram till sent 1900-tal. Här finns   gamla  ånglok, fartygsmaskiner, strålkniv, spisar, kylskåp, krigsmateriel , bildutställningar mm.

Sedan åker vi till Folkets Hus i centrum av Motala där vi äter lunch. Efter lunch samlas vi i kommunfullmäktigesalen där Motala kommun kommer att informera och prata om det storslagna Lalandia projektet. Projektet som drivs av det danska företaget Lalandia A/S är ett semesterkoncept med semesterhus, ett stort inomhusvattenland samt andra sport- och nöjesaktiviteter i Varamon och nuvarande Folkets park-området som nu prövas  i detaljplaneprocessen.

Vi åker sedan vidare till Vätternrundans lokaler där dess VD Gunilla Brynell kommer att berätta om världens största cykellopp och hur det skall utvecklas.

Vi avslutar sedan dagen med att besöka Brunnby Musteri där vi dricker em- kaffe och får lite information om Brunnby Gård, kyrkan och Göta kanal. Tid finns även för egna inköp

Hemma igen  omkr 17.15 – 17.30

Pris inkl lunch, fm- och em-kaffe och guidning är  450:-

Anmälan till Sven Hagman, tel 070 6273228 el. mail sven.hagman@telia.com

senast den 21 augusti och då ska även avgiften 450:- vara inbetald på postgiro 1851566-8

Skriv höstresan.         Först till kvarn gäller då antalet platser är begränsat

 

Hjärtligt välkomna Styrelsen ÖIHS

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS